*Nettavisen* Nyheter.

14 drept i attentat mot Musharraf

Pakistans president Pervez Musharraf Foto: Arif Ali (AFP/Scanpix)

Minst 14 personer ble drept og 46 såret i et selvmordsangrep rettet mot Pakistans president Pervez Musharraf.

25.12.03 14:56

14 mennesker, inkludert de to selvmordsbomberne, ble drept i angrepet, melder Sky News.

Tidligere er det blitt rapportert at sju var drept.

- Minst sju lik er bragt til sykehus sammen med 16 skadde personer, sa en redningsarbeider til nyhetsbyrået Reuters.

- Flere er på vei, la han til.

Musharraf ble ikke skadd av de to kraftige eksplosjonene.

- Presidenten og hans ledsagere er uskadde og i sikkerhet, sa general Shaukat Sultan til Reuters.

Bilen skadd
Ifølge øyenvitner forsøkte en varebil pakket med sprengstoff å kjøre inn i president Musharrafs kolonne. Etter at de første bilene i kolonnen passerte området for det forrige drapsforsøket på Musharraf, 14. desember, kjørte varebilen med sprengstoffet ut fra en bensinstasjon og eksploderte, melder NTB.

- Det var et drapsforsøk, sier informasjonsminister Sheikh Rasheed Ahmed.

- To selvmordsbombere i to biler prøvde å treffe presidentens bil. Gud har reddet ham. Tre biler i kortesjen, blant annet presidentens bil, ble skadet.

Ahmed sier frontruten på Musharrafs bil ble skadd. Noen politimenn i konovoyen ble såret, sier en militær offiser ifølge Reuters.

Andre forsøk
14. desember unngikk Musharraf et bombeangrep på den samme veien i Rawalpindi. Da ble en bro fullstendig ødelagt av en serie eksplosjoner rett etter at presidentens bilkortesje hadde passert den. Myndighetene mistenker islamistiske grupperinger for å stå bak angrepet 14.desember.

Militæret og politiet sperret av åstedet, en hovedvei som forbinder Rawalpindi med hovedstaden Islamabad. Musharraf bruker veien nesten hver dag, når han kjører fra huset sitt til hovedstaden.

Blodig
Området ble overøst med glassbiter da eksplosjonene ødela vinduer i en radius på omtrent to kilometer fra veien. Kroppsdeler og deler av kjøretøy var spredt rundt omkring, melder Reuters.

- Eksplosjonene rystet huset mitt. Et lik ble kastet ned rett foran huset, sa en innbygger kort tid etter angrepet.

Avtale
Torsdagens angrep kommer dagen etter at presidenten sa at han vil gi seg som øverstkommanderende i militæret neste år, melder NTB-Reuters-DPA.

Det er en del av en avtale med islamister for å forsøke å sette en sluttstrek for parlamentariske problemer, melder BBC.

Presidenten, general Musharraf, vil også gi fra seg noen av myndighetsområdene han tok etter det blodfrie kuppet i 1999.

Avtalen med islamistene tilsier at han fortsetter som president, men han må søke om høyesteretts godkjennelse dersom han ønsker å avskjedige regjeringen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.