RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

14 drept i luftangrep

(AP/Scanpix)
Sist oppdatert:
14 personer er drept etter et amerikansk flyangrep mot et hus i byen Falljuah i Irak i morgentimene søndag. Kvinner og barn skal være blant de døde.

Dette opplyser, Khamis Hussein Ali, som er talsmann for helsemyndighetene i Irak til CNN. De drepte skal være bragt til sykehus. Ifølge legen skal kvinner og barn skal være blant de drepte.

De amerikanske styrkene bekrefter ovenfor Reuters at de har gjennomført et angrep mot et hus sørøst i byen.

Ifølge opplysninger fra den amerikanskledede hæren søndag ettermiddag var angrepet rettet mot 25 mistenkte tilhengere av den militante Abu Mussab al-Zarqawi.

Øyenvitner forteller at et amerikansk helikopter angrep huset etter skuddvekslinger mellom amerikanske styrker og væpnede menn i området. Huset, som ifølge vitnene skal være hjemmet til en familie, ble etterlatt i ruiner.

En sint folkemengde som ropte «Gud er stor», skal ha samlet seg rundt huset, ifølge AP.

Flere ganger de siste to månedene har amerikanerne flere ganger bombet bygninger i Fallujah som påstås å være skjulestedet til Abu Musab al-Zarqawi som sies å tilhøre Al-Qaida.

Iraks statsminister Iyad Allawi ga ifølge irakiske myndigheter tilllatelse til de amerikanske styrkene om å angripe bygningen, melder AFP.

Allawi kom med en uttalelse mandag hvor han sier at irakiske myndigheter har bidratt med informasjon om al-Zarqawis skjulested slik at angrepet kunne «gjøre slutt på terroristene, som med sine bombefylte biler og sprengladede belter, har høstet sjelene til uskyldige irakere», melder AP.

Angrepet søndag er det sist i en rekke amerikanske luftangrep de siste to månedene på byen som ligger om 50 kilometer vest for Bagdad.

USA har utpekt Zarqawi til sin fiende nummer en, og har satt en pris på 25 millioner dollar (om lag 170 millioner kroner) på hodet hans.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere