*Nettavisen* Nyheter.

14 x livstid for voldtekt og ran

Vladimir Pokorny (36) holdt tre kvinner fanget, voldtok og ranet dem. Nå er han dømt til 14 ganger livstid.

18.09.08 22:39

For det som beskrives som «skrekkelige handlinger» av politiets etterforskere fikk tsjekkiske Vladimir Pokorny (36) 14 livstidsdommer for 14 lovbrudd i London-retten onsdag denne uken.

Pokorny ble funnet skyldig av retten i London i åtte voldtekter, tre tilfeller av frihetsberøvelse og tre ran, opplyser London-politiet i en pressemelding.

Lurte med kvinnene fra hostell
Ugjerningene ble gjort mot tre forskjellige kvinner som han holdt fanget før han voldtok og ranet dem.

15. september 2007 møtte Pokorny to kvinner på 20 og 23 år på et motell for tsjekkere i London. Han fortalte at han hadde et rom til leie, og avtalte med kvinnene at de skulle bli med og se på det.

Da kvinnene var kommet til stedet truet Pokorny dem med kniv til å kle av seg. Han tvang så kvinnene til å bli på stedet i flere timer. I løpet av denne tiden voldtok han og mishandlet dem.

Etter han var ferdig med dette stjal han penger og ID-kort fra kvinnene.

De tsjekkiske kvinnen ble sluppet løs og dro direkte til en adresse hvor de hadde jobbet som au pairs. De fortalte de tidligere arbeidsgiverne hva som hadde skjedd, og ville dra hjem umiddelbart.

Neste morgen tok de flyet til Tsjekkia, og informerte tsjekkiske myndigheter om hva de var blitt utsatt for. En etterforskning ble satt i gang i Tsjekkia i samarbeid med politiet i Lambeth, London.

Gjentok fremgangsmåten
3. desember ble en 20 år gammel kvinne av slovakisk opprinnelse lokket med av en mann i 30-årene til samme motell hvor de to tsjekkiske kvinnene ble misbrukt.

Hun forsøkte å rømme, men ble holdt igjen i håret, truet på livet, og gjentatte ganger slått i hodet. Hun ble tvunget til å kle av seg, og ble så voldtatt.

I likhet med de tsjekkiske kvinnene ble også hun fratatt penger før hun slapp fri.

Hun kontaktet politiet umiddelbart etter hendelsen. Politiet så likhetene mellom de to overgrepsepisodene, og aksjonerte mot adressen hvor ugjerningene fant sted.

Vladimir Pokorny ble så siktet for åtte tilfeller av voldtekt mot de tre kvinnene.

- Sikker på at han har gjort flere lovbrudd
- Dette var skrekkelige handlinger mot tre unge kvinner som besøkte Storbritannia for å lære engelsk. Tiltalte utnyttet deres sårbarhet som ukjente i et fremmed land, sier Keith Richardson i Lameth-politiet.

Han sier at kvinnenes mot har ført til at voldtektsmannen er blitt dømt.

De to tsjekkiske kvinnene returnerte til England to ganger for å bidra i saken mot Pokorny.

Pokorny er tidligere domfelt i Tsjekkia. Det er usikkert hvor lenge han har oppholdt seg i England.

- Jeg er sikker på at han har gjort flere lovbrudd enn de han er dømt for, sier Richardson.

Lambeth-politiet oppfordrer andre kvinner som har vært offer for tsjekkeren til å kontakt med dem.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.