*Nettavisen* Nyheter.

1442 har ikke meldt seg

VICTORIA TERRASSE: (TV 2 Nettavisen) 980 norske statsborgere som kan ha vært i de flomrammede områdene, har ennå ikke meldt seg. Tallet på offisielt savnede personer er fortsatt 462.

31.12.04 16:33

Poltiet har et felles telefonnummer som er landsdekkende: 02800.

Nasjonal krisetelefon for hjemkomne og pårørende: 800 36 303.

Utenriksminister Jan Petersen opplyste om tallene på en pressekonferanse i Utenriksdepartementet fredag. Det offisielle tallet på nordmenn som er omkommet er fortsatt 21. Tallet på savnede, som torsdag ble justert opp fra 430 til 462, er uforandret.

I tillegg har 980 nordmenn som kan ha vært i flomområdene, ennå ikke meldt seg.

Petersen understreker at tallet på de som kan være i området og som har status ukjent er veldig usikkert. Myndighetene vet ikke helt hvorfor over 900 ennå ikke har gitt lyd fra seg, men Petersen understreker at det ikke nødvendigvis behøver å være noe galt fatt.

- Vi vet at mange som reiser rundt, åpenbart ikke har klare planer, og improviserer reisen underveis, sier han til TV 2 Nettavisen.

Utenriksministeren ber turister som har vært i Stillehavsregionen om å melde fra slik at de kan sjekkes ut.

- Samtidig blir det klart at for hver time som går øker min bekymring for disse personene, sier han og legger til at han ikke minst er veldig bekymret også over tallet over savnede.

- Vi må være forsiktige, men samtidig forberedet på at dette kan være en meget omfattende katastrofe, sier han.

Ifølge helseminister Ansgar Gabrielsen er de fleste skadde nordmenn kommet til Norge. Kun fire norske statsborgere er igjen på sykehus i Thailand.

- Lokalt politi kan hjelpe
Politidirektør Ingelin Killengren understreket på pressekonferansen at pårørende etter flomkatastrofen vil kunne få omfattende hjelp fra til sitt lokale politikammer.

Klikk på bildet for å forstørre.

Torsdag ble ansvaret for listen over de savnede nordmennene etter flomkatastrofen overført fra Utenriksdepartementet til Kripos, og pårørende er blitt bedt om å melde fra om savnede hos sitt lokale politi. Killengren påpekte at pårørende også kan få annen hjelp hos sitt lokale politi.

- Et møte med politiet kan gjøre godt for mange pårørende, sa politimesteren.

Justisminister Odd Einar Dørum fulgte opp med å minne om at politiet og andre etater har lang erfaring i å ta av seg av personer i krise.

- Ved alle åstedsulykker i Norge husker vi politiets og andre etaters innsats, vi vet at de ikke bare har sterkt faglige, men også menneskelig kunnskap, sa Dørum.

Møte mandag
Mandag skal regjeringen ha regjeringskonferanse der de skal diskutere det videre arbeidet med å finne savnede og ikke minst hvordan de pårørende skal følges opp.

-Da har alle som ønsker å reise kommet hjem, sier Petersen.

Blant annet vil regjeringen diskutere hva de skal gjøre i forhold til minnestunder.

-Dette arbeides det med. Vi må være forberedt på at dette er en tragedie som har rammet mange.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.