RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

OFFER: Olivia Campbell (15) skal være bekreftet død etter angrepet ved Manchester Arena.
OFFER: Olivia Campbell (15) skal være bekreftet død etter angrepet ved Manchester Arena. Foto: Familiefoto

15-åring bekreftet drept i Manchester

Sist oppdatert:
I ett døgn lette Charlotte Campbell etter datteren Olivia (15), som var på Manchester Arena mandag kveld. Natt til onsdag bekrefter hun at datteren er drept.

Sammen med en venn som hadde fått konsertbillett i bursdagspresang, var Olivia en av mange tusen som dro inn til Manchester for å høre Ariana Grande.

Les også: To jenter (8 og 18) og mann (26) drept i Manchester-terror

- Hvil i fred

I et intervju på CNN fortalte moren Charlotte Campbell gråtkvalt om letingen etter datteren, som da fortsatt var savnet.

– De er bare vanlige tenåringer som skulle se sin favorittartist. Så endte det i blodbad. Det er helt forferdelig. Vi vet ikke om hun lever eller er død. Hvordan kan noen gjøre slikt mot uskyldige barn?

Natt til onsdag bekrefter Campbell at datteren er en av de 22 som ble drept av en selvmordsbomber utenfor arenaen da konserten var over.

– Hvil i fred min dyrebare, nydelige jente. Tatt fra oss så altfor, altfor fort. Gå og syng med englene, og fortsett å smile. Mamma elsker deg så høyt, skriver moren på Facebook.

Etterlyser på sosiale medier

Moren var en av mange som etterlyste barn, ektefeller og venner via sosiale medier. Blant annet Laura Macintyre, som var savnet sammen med en venninne. Laura skal siden være funnet på et av byens sykehus. Hun er hardt skadd, men i live. Venninnen Eilidh MacLeod skal fremdeles være savnet.

Onsdag morgen er 14 personer fremdeles ikke gjort rede for, ifølge familie og venner, skriver Telegraph.

Blant dem er det mange tenåringer, som kjæresteparet Chloe Rutherford og Liam Curry.

SAVNET: Chloe og Liam var på Ariana Grande-konserten mandag kveld. Familien til de to har tirsdag ettermiddag ikke funnet de to.

14 pår gamle Nell Jones gikk på krykker konsert-kvelden, og familien skal ikke ha hørt fra henne siden mandag. Familie og venner har oppfordret de som har sett henne til å gi beskjed så familien får kontakt.

Matryn Hett, som familievenn og komiker Jason Manford etterlyste via sin Twitter-konto tirsdag, skal også være savnet fremdeles.

Fakta om angrepet i Manchester:

* En selvmordsbomber detonerte mandag kveld en sprengladning ved Manchester Arena, der tenåringsidolet Ariana Grande akkurat var ferdig med sin konsert.

* Politiet mener gjerningsmannen er den 22 år gamle Salman Abedi, britisk statsborger av libysk opprinnelse. Det antas at gjerningsmannen ble drept, men han var tirsdag kveld fortsatt ikke formelt identifisert av rettsmedisinere.

* 22 mennesker er bekreftet døde, deriblant en åtte år gammel jente. Mange av de drepte er ennå ikke identifisert. 59 personer er såret, minst tolv av dem er barn under 16 år.

* En 23 år gammel mann ble pågrepet i forbindelse med saken tirsdag, men det er ikke kjent hva han er siktet for.

* Ekstremistgruppa IS hevder den står bak angrepet, men det har ikke britiske myndigheter villet bekrefte. Politiet og regjeringen sier imidlertid at angrepet var en terrorhandling.

* I etterkant av angrepet ble trusselnivået i Storbritannia hevet fra «alvorlig» til «kritisk», det høyeste nivået. Statsminister Theresa May frykter et nytt terrorangrep kan være nær forestående. Sist nivået ble hevet til «kritisk» var etter et bilbombeangrep mot flyplassen i Glasgow i juni 2007.

* Angrepet er det dødeligste terrorangrepet i Storbritannia siden selvmordsbombere drepte 52 mennesker på tre T-banetog og én buss i London i juli 2005.

Kilde: Greater Manchester Police, Sky News, NTB

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere