15-åring dømt til spillavvenning

15-åringen er dømt til behandling for spillavhengighet i Sverige.

29.11.06 09:46

(Spillmagasinet): En 15 år gammel svensk gutt er dømt av landsretten i Sverige til behandling for spillavhengighet, skriver IDG.se.

Aggresiv oppførsel

Ifølge retten har gutten spilt strategispill om nettene, skulket skolen og oppført seg aggressiv når familien har forsøkt å få ham bort fra spillene.

Sverige har et behandlingshjem for personer som er sykelig opptatt av dataspill. No Game startet opp for et halv år siden og er lokalisert i Gøteborg.

Av de som søker hjelp opplyser 99 prosent at de er avhengig av spill, og at det hovedsakelig er online-rollespillet «World of Warcraft» som har skylda.

En av ti blir avhengig

En undersøkelse foretatt blant 7000 britiske personer viser at tolv prosent av online gamere viser minst tre av tegnene på avhengighet ifølge Verdens helseorganisasjons standarder, skriver Gamespot.

Typiske symptomer er å føle sug, tilbaketrekking, mangel på kontroll og forsømmelse av andre aktiviteter.

Professor Mark Griffiths ved Nottingham Trent University forteller at undersøkelsen er spesiell fordi det ikke finnes en avslutning i onlinespill.

- Selvsagt kan du ikke slå av spillet, du kan ikke engang sette det på pause. Så dersom du er virkelig inne i spillet, kan jeg forstå at en liten del av spillerne blir hekta og ikke har lyst til å slutte, sier professoren.

Griffiths påpeker at han tror resultatet av undersøkelsen ville vært ganske annerledes dersom den var konsentert rundt vanlige data- og konsollspill med en klar begynnelse og slutt.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.