*Nettavisen* Nyheter.

15-åring frykter æresdrap

Den pakistanske jenta (15) frykter at ektemannens slektninger skal drepe henne, og har bedt president Musharraf om beskyttelse.

20.09.05 20:57

Lakhmira Shars er anklaget for å ha vært utro med en mann hun hevder hun aldri har møtt.

Ektemann prøvde å ta henne med til et stammeråd for å få henne erklært som ekteskapsbryter. Da hun satte seg til motverge, prøvde mannen å skjære av henne nesen.

Lever i skjul
Ektemannen sitter fengslet, men ifølge Lakhmira har slektningene sverget på å drepe henne. Æresdrap er fortsatt vanlig i regionen Sindh sør i landet.

- Jeg vil at president Musharraf og menneskerettighetsorganisasjoner skal ta opp saken min, sier ungjenta til Reuters fra sitt gjemmested i sumpen utenfor byen Daharki.

Forbudt
Den pakistanske regjeringen innførte tidligere i år lovgivning som særlig forbyr æresdrap. Til tross for dette, hevder menneskerettighetsgrupper at de har til gode å se noen bli dømt for dette.

Hvert år blir flere hundre pakistanere ofre for æresdrap i lokale stammesamfunn.

Grove uttalelser
President Pervez Musharraf er ventet å komme tilbake fra en tur til USA denne uken. Her skapte han enorme protester etter å ha uttalt at mange pakistanerer tror det å rope voldtekt er den raskeste måten å tjene penger og få visum til Canada på.

Selv hevder Musharraf at han er blitt feilsitert i Washinton Post. Presidenten liker å kalle seg en sterk forkjemper for kvinnerettigheter.

Voldtekt har fått større oppmerksomhet i Pakistan etter saken om Muktharan Mai, som etter hvert er blitt et ikon for menneskerettigheter i landet. Den pakistanske kvinnen ble etter ordre fra det lokale landsbyrådet såkalt æresvoldtatt i 2002.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag