RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

15-åring frykter æresdrap

Sist oppdatert:
Den pakistanske jenta (15) frykter at ektemannens slektninger skal drepe henne, og har bedt president Musharraf om beskyttelse.

Lakhmira Shars er anklaget for å ha vært utro med en mann hun hevder hun aldri har møtt.

Ektemann prøvde å ta henne med til et stammeråd for å få henne erklært som ekteskapsbryter. Da hun satte seg til motverge, prøvde mannen å skjære av henne nesen.

Lever i skjul
Ektemannen sitter fengslet, men ifølge Lakhmira har slektningene sverget på å drepe henne. Æresdrap er fortsatt vanlig i regionen Sindh sør i landet.

- Jeg vil at president Musharraf og menneskerettighetsorganisasjoner skal ta opp saken min, sier ungjenta til Reuters fra sitt gjemmested i sumpen utenfor byen Daharki.

Forbudt
Den pakistanske regjeringen innførte tidligere i år lovgivning som særlig forbyr æresdrap. Til tross for dette, hevder menneskerettighetsgrupper at de har til gode å se noen bli dømt for dette.

Hvert år blir flere hundre pakistanere ofre for æresdrap i lokale stammesamfunn.

Grove uttalelser
President Pervez Musharraf er ventet å komme tilbake fra en tur til USA denne uken. Her skapte han enorme protester etter å ha uttalt at mange pakistanerer tror det å rope voldtekt er den raskeste måten å tjene penger og få visum til Canada på.

Selv hevder Musharraf at han er blitt feilsitert i Washinton Post. Presidenten liker å kalle seg en sterk forkjemper for kvinnerettigheter.

Voldtekt har fått større oppmerksomhet i Pakistan etter saken om Muktharan Mai, som etter hvert er blitt et ikon for menneskerettigheter i landet. Den pakistanske kvinnen ble etter ordre fra det lokale landsbyrådet såkalt æresvoldtatt i 2002.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere