15-åring hjernedød etter skytedrama

En amerikansk tenåring er hjernedød etter at han ble skutt av politi fordi luftpistolen hans så ut som en beretta 9 mm pistol.

15.01.06 00:27

15 år gamle Christopher David Penley er hjernedød etter å ha blitt skutt av politiet under dramatiske omstendigheter på en ungdomsskole i Seminole County fredag.

Klassen skulle akkurat begynne på en prøve da en av elevene la merke til et våpen i sekken til Penley. Læreren gikk for å ringe politiet, og da skrudde Penley av lyset før han trakk opp våpenet og viste det til klassen. Alle unntatt medeleven Maurice Cotey rømte fra klasserommet, og Penley truet Cotey med våpenet.

Cotey skal ha bønnfalt Penley om ikke å skyte ham. På et tidspunkt begynte guttene å slåss om våpenet, og Cotey så at våpenet var falskt. Penley løp ut av klasseromet mens han mumlet for seg selv: ”Jeg skal drepe meg eller dø på en eller annen møte,” skriver nyhetsbyrået AP.

Guttungen søkte så tilflukt inne på guttedoen, der han nektet å snakke med noen.

Da gutten omsider kom ut, ventet politiet. Han siktet på dem med det som var en svartmalt luftpistol, men som var til forveksling likt en beretta 9 pistol. En av politifolkene bestemte seg da for å skyte. Først etterpå oppdaget politiet at våpenet var falskt.

Det er uklart hvilket motiv Penley hadde.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.