RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

15-åring mistenkt for å ha planlagt attentat mot paven


BESØKER USA: Pave Frans skal ha vært målet for guttens angivelige drapsplan, ifølge ABC News.
BESØKER USA: Pave Frans skal ha vært målet for guttens angivelige drapsplan, ifølge ABC News. Foto: Alberto Pizzoli (Afp / NTB Scanpix)
– Gutten var inspirert av IS, ifølge det føderale politiet.

WASHINGTON (NTB-DPA): En 15 år gammel gutt er pågrepet i USA, mistenkt for å ha planlagt et angrep på pave Frans i forbindelse med den religiøse lederens besøk til USA neste uke.

Pågripelsen skjedde i forrige måned, men er blitt kjent først nå. 15-åringen planla å utføre et angrep inspirert av Den islamske stat (IS), ifølge ABC News.

– Gutten var inspirert av IS og ønsket å utføre et nøye planlagt angrep, ifølge en melding som det føderale politiet FBI og USAs sikkerhetsdepartement sendte til amerikansk politi rundt 14. august.

Ifølge meldingen skulle angrepet finne sted utenfor Philadelphia.

Verken FBI eller sikkerhetsdepartementet har kommentert opplysningene, men ifølge ABC News hadde gutten fått tak i oppskrifter på eksplosiver og spredt dem i sosiale medier. Planen var å bruke flere personer i angrepet, som skulle utføres med våpen og eksplosiver, ifølge ABC News.

Kilder understreker overfor ABC News at truslene fra gutten ikke var overhengende, men var i en planleggingsfase. Det har også vært stilt spørsmål ved guttens mentale helse, ifølge kildene.

Paven innleder USA-besøket 22. september og skal tilbringe to dager i Philadelphia før han drar igjen 27. september. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere