*Nettavisen* Nyheter.

15 drept etter israelske angrep

Minst 15 personer er drept etter et israelsk luftangrep i Libanon. Angrepene i landet fortsetter for fullt i dag.

15.07.06 13:43

Etter angrepene på det israelske krigsskipet natt til lørdag, fortsetter Israel å bombe libanesiske mål i sør og øst.

I tillegg til de omfattende materielle skadene, skal flere sivile være drept i morgentimene lørdag. Øyenvitner sier til nyhetsbyrået AP at minst 15 mennesker er drept i Sør-Libanon etter et israelsk luftangrep. Det er fryktet at flere ble skadet i angrepet som rammet en bil. De sivile ofrene flyktet fra det sørlige grenseområdet i Libanon da bilen ble truffet, sier libanesisk politi til BBC.

Ifølge arabiske medier har Hizbollah svart med å sende opptil 12 raketter mot israelske byer.

Rammer økonomien
Israelske jagerfly angrep to broer i Sør-Libanon, mens flere bensinstasjoner står i brann etter bombeangrep.

Hizbollahs TV-kanal Al Manar rapporterer at minst tre mennesker ble drept i israelske angrep i Hermel i Libanon. Totalt skal mer enn 67 mennesker ha blitt drept siden Israel begynte sin offensiv mot Libanon. De strategiske bombeangrepene har også lammet Libanons økonomi og ødelagt store deler av dets infrastruktur.

Israels statsminister Ehud Olmert sier at angrepene vil fortsette til Hizbollah løslater de to soldatene organisasjonen kidnappet onsdag.

Angrep krigsskip
Krigsskipet som ble angrepet natt til lørdag, tok fyr etter at det ble truffet av en rakett, opplyser Israels hær til BBC News.

Fire israelske soldater ble meldt savnet etter angrepet, og lørdag morgen melder den israelske hæren at en av de savnede er funnet døde.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Epa

Lederen for Hizbollah, Hassan Nasrallas, erklærte fredag krig mot Israel etter de mange angrepene mot Libanon. Så langt er over 60 libanesere drept av israelske bakke- og luftangrep.

- Det er åpen krig. Dere vet ikke hvem Hizbollah er. Den israelske regjeringen er idioter. Vi skal gå lenger enn Haifa. Spillereglene er forandret, sier Hasan Nasralla i lydopptaket.

- Brenner og synker
Hizbollah har ennå ikke tatt ansvaret for angrepet på krigsskipet, men Nasrallas sa i sin tale at noe slikt kunne skje.

- Se på krigsskipene som har angrepet Beirut mens de brenner og synker foran øynene deres, advarer Nasralla.

En sivil båt skal også ha blitt truffet av en rakett, men Israels hær kunne ikke bekrefte hvilken nasjonalitet båten hadde, eller om liv gikk tapt ombord.

Utenriksministrene i de arabiske landene holder lørdag morgen et krisemøte i Kairo, Egypt, om Israels invasjon av Libanon.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag