*Nettavisen* Nyheter.

15 drept på skole

Dødelig eksplosjon på militærakademi i Syria.

26.07.07 11:30

15 soldater mistet livet og minst 50 ble skadd i den kraftige og uventede eksplosjonen på et militæranlegg i Musalmiya, om lag ti kilometer utenfor byen Aleppo, nord i landet.

Eksplosjonen skjedde ved et artilleridepot som tilhører militæranlegget.

Ifølge det syriske nyhetsbyrået Sana skyldes eksplosjonen den fatale kombinasjonen av ekstrem sommervarme og sprengstoff.

- Vi har en hetebølge og temperaturene nærmet seg 50 grader, noe som fikk ammunisjonslageret til å gå i luften, sier en talsmann til Reuters.

Svært følsomme høy-eksplosiver antente i den stekende heten. Øyenvitner i Aleppo forteller også at sommervarmen har forårsaket flere branner nord i Syria. Det kan heller ikke utelukkes at noen av brannene kan ha spredd seg og nådd militæranlegget.

15 soldater mistet livet og rundt 50 ble skadd. De fleste av disse behandles for lettere skader, blant annet for kutt av knust glass. En ansatt ved universitetssykehuset i Aleppo sier sykehuset har fått inn fem døde og ti skadde.

Det verserte flere teorier om årsaken til eksplosjonen, men syriske myndigheter avviser at den skyldes sabotasje eller terror.

Tv-stasjonen al-Arabiya meldte tidlig at en gasslekkasje kan ha vært årsaken.

- Eksplosjonen var kjempestor. Sykehuset som jeg dro til, var fullt av skadde, sier et vitne til Reuters.

Aleppo ligger 350 kilometer nord for Syrias hovedstad Damaskus.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.