RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Reuters)

150 nakne i blomstereng

Sist oppdatert:
Det var ikke bare tulipanene som blomstret da disse folkene kastet fillene blant vindmøllene. Se video.

Se video nederst i saken.

Den amerikanske kunstneren Spencer Tunick har jobbet med nakne mennesker i ti år, men det er første gang han har dratt dem med ut i blomsterengen.

Med en megafon i hånda, gikk Tunick rundt blant svære vindmøller og kliss nakne mennesker. Ved hjelp av stiger, klatret han opp i høyden og dirigerte menneskene til å legge seg i mønster, slik at han kunne ta bilde av dem.

I løpet av to timer gjennomførte kunstneren fire bildesett.

- Det var en flott morgen for disse folkene. Jeg tror at de aldri kommer til å se på en tulipan på den samme måten igjen, sa han til Reuters.

Arrangementet ble organisert av Dream Amsterdam, en organisasjon som forsøker å trekke internasjonale kunstnere til Nederland. Det var også en forsmak på ett av Tunicks fremtidige prosjekt hvor 4.000 nakne personer skal posere på et hemmelig sted midt i Amsterdam. Dette skal skje på søndag den 3. juni, melder Reuters.

Rekorden til den amerikanske kunstneren er å plassere 7.000 nakne mennesker i ett og samme bilde.

- Jeg var veldig spent på hvordan vi skulle organisere det hele, og på hvor opprørske folk ville være, noe som viste seg å ikke være noe problem. Folk blir eksponert, men det blir vi jo alle i like stor grad, sier koreograf Jack Gallagher.

Etter at fotograferingen var over, takket Tunick alle de nakne modellene for innsatsen. Hver og en av deltagerne vil få et bilde som takk for jobben.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere