Gå til sidens hovedinnhold

1500 hjemløse etter israelsk raid

En ny israelsk militæraksjon ble i natt satt i gang mot flyktningleiren Rafah på Gazastripen. I helgen ble 1500 palestinere hjemløse etter israelske angrep.

20 israelske stridsvogner og bulldosere støttet av to kamphelikoptre gikk natt til tirsdag til nye angrep mot leiren. Operasjonen er en fortsettelse av fredagens aksjon som førte til at åtte palestinere ble drept og 80 ble skadet.

Ifølge FN-organet Unrwa mistet også omkring 1.500 mennesker hjemmene sine i aksjonen.

Mens en FN-tjenestemann som kikket på skadene etter helgens aksjon fortalte at over 120 hjem var ødelagt, hevdet israelske myndigheter at bare bygninger brukt av militante ble angrepet.

- Mange, mange hus, så mange som 120, er helt ødelagt. De har vært hjem for mellom 250 og 300 familier, sier Peter Hansen i Unrwa til BBC.

Den israelske hæren forsvarer sine aksjoner. De mener tunneler under leiren blir brukt til smugling av våpen. Tre slike tunneler skal være funnet, men ingen våpen er så langt beslaglagt.

Ifølge den israelske avisen Haaretz kan tirsdagens aksjon komme til å være i flere dager. I løpet av operasjonens første timer ble seks palestinere skadet og fire hjem ble ødelagt.

Reklame

Kun i dag: 30 % på alle varer hos Christiania Glasmagasin