RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Christophe Ena (AP/Scanpix)

150.000 døde av global oppvarming

Ferske beregninger viser at global oppvarming fikk fatale konsekvenser for 150.000 mennesker i år 2000. Nå frykter forskerne ytterligere forverring.

FN-organet advarer også om at antallet kan komme til å doble seg i løpet av de neste 30 årene dersom de nåværende trendene ikke snus, melder NTB-Reuters.

WHO-tallene ble kunngjort på FNs store klimakonferanse i Milano torsdag.

Flere naturkatastrofer

Andre beregninger fra organisasjonen viser at omkring 20.000 mennesker døde i Europa som følge av hetebølgen som rammet kontinentet sist sommer.

Klimaendringer som er forårsaket av utslipp av klimagasser som CO2 fra biler og fabrikker bidrar blant annet til hyppigere forekomst av flom og tørke, samt smeltende innlandsis, ifølge WHO.

-Anslagsvis 150.000 dødsfall ble i år 2000 forårsaket av klimaendringer. 1990-tallet var det varmeste tiåret noensinne, og trenden med stigende temperaturer ser ikke ut til å avta, heter det i studien fra FN-organet.

Frykter forverring

Situasjonen vil forverre seg dersom klimatrendene fortsetter, sa WHO-eksperter på en pressekonferanse i forbindelse med lanseringen av en bok om emnet.

I boken anslås det at forventede klimaendringer må ta skylden for 2,4 prosent av alle tilfeller av diaré, fordi varmen fører til flere bakterier i maten. Klimaendringer er også årsak til 2 prosent av alle malariatilfeller, mener WHO-forskeren Diarmid Campbell-Lendrum.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere