RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

16-åring alene til Irak

En 16 år gammel ungdom fra Florida i USA reiste til et av verdens farligste land uten å informere sine foreldre.

Fredag var han på vei hjem igjen fra den irakiske hovedstaden Bagdad.

Foreldrene til Farris Hassan (16) er opprinnelig fra Irak, men har bodd i USA i mer enn tre tiår. Gutten selv snakker ikke arabisk.

Hassan reiste til Kuwait 11. desember uten å informere sine foreldre. Han tenkte å ta en taxi til Bagdad for å være vitne til parlamentsvalget 15. desember.

En taxi slapp ham av i ørkenen nær den irakiske grensen. På grunn av økt sikkerhet i forkant av valget var det umulig for ham å ta seg inn i landet derfra. Hassan reiste derfor til Beirut i Libanon for å bo hos venner av familien, og fløy videre derfra til Bagdad.

Den andre natten han var i Bagdad kontaktet han nyhetsbyrået Associated Press (AP) og sa han var i landet for å lære og for å drive humanitært arbeid. AP ringte den amerikanske ambassaden, som sendte amerikanske soldater for å plukke opp gutten.

- Han er svært idealistisk. Det er mange ting han er sterkt overbevist om. Han er en sterk tilhenger av demokrati, svært omsorgsfull, han hjelper alltid andre, og er veldig målrettet, sier Hassans mor, Shatha Atiya, til AP.

Hun sier også til nyhetsbyrået at Hassan har en alvorsprat i vente når han kommer seg vel hjem.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere