RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

16-åring dømt for bestialsk drap

Sist oppdatert:
16 år gamle Luke Mitchell ble fredag dømt for å ha bundet kjæresten sin (14) opp mot en vegg og stikke henne til døde. - Et virkelig ondt drap, erklærer dommeren.

Ugjerningen16-åringen er dømt for bar preg av å være et ritualdrap. 14 år gamle Jodi Jones ble kledd naken, bundet opp mot en vegg og stukket med kniv gjentatte ganger. Selv etter at hun var død, fortsatte drapsmannen å stikke henne i brystene og øyelokkene, ble juryen fortalt ifølge Sky News.

- Ondt
Luke Mitchell har nektet skyld under hele rettssaken, som er den lengste mot en enkelt tiltalt i Skottlands historie. Juryen i Edinburgh lagmannsrett trodde ikke på ham.

- Det var et virkelig ondt drap, og en av de mest grusomme forbrytelsene noen av oss kan huske, sa dommer Lord Nimmo Smith til den tiltalte etter at juryen hadde tatt sin avgjørelse.

- Du må med rette bli ansett som ond - du utsatte Jodi for en fryktelig død, og man kan bare håpe den var nådefullt rask. Hun hadde fremdeles hele livet sitt foran seg, og du tok det. Hun var elsket av familien sin, og du har berøvet dem henne, erklærte han.

Hvilken straff som venter tenåringen, skal avgjøres om tre uker.

Var lykkelig
Jodis mor Judith sa at før hun døde, hadde 14-åringen vært lykkelig med Mitchell, som var hennes første kjæreste.

- Hun hadde kommet til et sted i livet der hun kom over sin dårlige selvtillit og var lykkelig over at hun hadde sin første kjæreste, sa moren ifølge BBC News.

- Om dette vil jeg ikke si mer enn at denne typen ondskap aldri kan forutsis, la hun til.

Dommeren sa han ikke ante hva som fikk Mitchell til å gjøre det han gjorde, men at det kanskje var et ønske om å bli beryktet slik at han kunne oppnå noe groteskt, melder BBC.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere