RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

16 bombedrept i Irak

Sist oppdatert:
En veikant-bombe og tre bilbombere drepte i alt 16 mennesker og etterlot 43 skadde i Irak mandag. Interim-myndighetene åpner for en utsettelse av valget.

Opprørere fortsetter sin sabotasje-kampanje mot det planlagte valget i Irak 30. januar.

En bombe plassert ved veikanten og tre separate selvmordsbombere i bil tok med seg til sammen 16 mennesker i døden mandag. En av bilbombene gikk av like i nærheten av statsminister Ayad Allawis hovedkvarter.

I en annen av selvmordsangrepene ble tre personer som var ansatt i det amerikanske sikkerhets-rådgivningsbyrået Kroll Inc. drept, melder nyhetsbyrået AP.

Den irakiske forsvarsministeren, Hazem Shaalan, åpnet mandag for muligheten for å utsette det planlagte valget I landet 30. januar, for å forsøke å overbevise den sunnimuslimske minoriteten i Irak om ikke å boikotte valget.

I løpet av dagen mandag har også flere andre representanter for de irakiske interim-myndighetene åpnet for denne muligheten, melder AP.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere