RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

16 kan være druknet utenfor Fuerteventura

Sist oppdatert:
Spansk politi melder at 16 afrikanske immigranter kan være druknet utenfor kysten av Fuerteventura.

Tidlig søndag morgen veltet en liten fiskebåt med 44 illegale afrikanske immigranter om bord idet immigrantene skulle entre en redningsbåt fra politiet utenfor Fuerteventura, melder Canariposten

To funnet druknet
28 av immigrantene ble berget av politiet, mens to er funnet druknet og 14 er fortsatt savnet. Politiet frykter at de er druknet.

Redningsaksjonen skal ha vært svært dramatisk og krevende. De to druknede er nå brakt til havnen i Gran Tarajal.

14 dager siden sist
Ulykken er omtrent identisk med ulykken som rammet samme området 12. november. Da veltet en båt med 36 illegale afrikanske immigranter om bord under en tilsvarende redningsaksjon og syv av immigrantene druknet. Seks av de druknede immigrantene fra det forrige forlis er nå funnet.

4000 døde
Tusener av afrikanske flyktninger forsøker hvert år å oppfylle drømmen om et bedre liv i Europa gjennom å komme seg til Spania. En marokkansk organisasjon anslår, ifølge Reuters, at 4000 mennesker er døde under slike forsøk de siste årene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere