*Nettavisen* Nyheter.

16 millioner mangler rent vann i Jemen

Folk i kø for å hente vann fra en offentlig kilde i hovedstaden Sana den 13. mai. Nær to tredeler av befolkningen i Jemen har nå ikke tilgang på rent vann etter to måneder med krigføring i landet, ifølge hjelpeorganisasjonen Oxfam. Foto: Mohamed al-Sayaghi / Reuters / NTB scanpix Foto: Mohamed Al-sayaghi

Nesten to tredeler av befolkningen i krigsherjede Jemen har ikke lenger tilgang til rent vann, ifølge hjelpeorganisasjonen Oxfam.

Uttalelsen kommer to måneder etter at en koalisjon ledet av Saudi-Arabia startet sine luftangrep mot opprørsstyrker i landet.

– Pågående luftangrep, kamper på bakken og mangel på drivstoff betyr at ytterligere 3 millioner jemenitter nå er uten drikkevann. Dermed er det totale antallet jemenitter uten rent vann og sanitærinstallasjoner minst 16 millioner, heter det i uttalelsen fra den England-baserte organisasjonen.

– Dette tilsvarer befolkningene i Berlin, London, Paris og Roma til sammen, sier Oxfam-leder Grace Ommer.

Selv før kampene i landet ble trappet opp, hadde ikke halvparten av befolkningen i Jemen tilgang til rent vann, ifølge hjelpeorganisasjonen.

Den Saudi-Arabia-ledede koalisjonen startet sine luftangrep mot den sjiamuslimske Houthi-militsen og deres allierte styrker, som er lojale til tidligere president Ali Abdullah Saleh, den 26. mars. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.