RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

16 millioner mangler rent vann i Jemen

Folk i kø for å hente vann fra en offentlig kilde i hovedstaden Sana den 13. mai. Nær to tredeler av befolkningen i Jemen har nå ikke tilgang på rent vann etter to måneder med krigføring i landet, ifølge hjelpeorganisasjonen Oxfam. Foto: Mohamed al-Sayaghi / Reuters / NTB scanpix
Folk i kø for å hente vann fra en offentlig kilde i hovedstaden Sana den 13. mai. Nær to tredeler av befolkningen i Jemen har nå ikke tilgang på rent vann etter to måneder med krigføring i landet, ifølge hjelpeorganisasjonen Oxfam. Foto: Mohamed al-Sayaghi / Reuters / NTB scanpix Foto: Mohamed Al-sayaghi
Nesten to tredeler av befolkningen i krigsherjede Jemen har ikke lenger tilgang til rent vann, ifølge hjelpeorganisasjonen Oxfam.

Uttalelsen kommer to måneder etter at en koalisjon ledet av Saudi-Arabia startet sine luftangrep mot opprørsstyrker i landet.

– Pågående luftangrep, kamper på bakken og mangel på drivstoff betyr at ytterligere 3 millioner jemenitter nå er uten drikkevann. Dermed er det totale antallet jemenitter uten rent vann og sanitærinstallasjoner minst 16 millioner, heter det i uttalelsen fra den England-baserte organisasjonen.

– Dette tilsvarer befolkningene i Berlin, London, Paris og Roma til sammen, sier Oxfam-leder Grace Ommer.

Selv før kampene i landet ble trappet opp, hadde ikke halvparten av befolkningen i Jemen tilgang til rent vann, ifølge hjelpeorganisasjonen.

Den Saudi-Arabia-ledede koalisjonen startet sine luftangrep mot den sjiamuslimske Houthi-militsen og deres allierte styrker, som er lojale til tidligere president Ali Abdullah Saleh, den 26. mars. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere