RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

16 nye terrormistenkte pågrepet

Sist oppdatert:
16 menn er pågrepet etter to uavhengige antiterroraksjoner i London og Manchester fredag kveld.

De pågrepne skal ikke ha noen tilknytning til verken det planlagte terrorangrepet i London i august i år, eller terroraksjonen 7. juli i fjor. Det sier en talsmann for Scotland Yard til Sky News.

Mennene ble arrestert etter en antiterroraksjon sør og øst i London. Flere hjem ble gjennomsøkt. 12 av arrestasjonene ble foretatt på en restaurant i Borough Road, rett ved South Bank University sør i London, melder BBC.

Aksjonen kom i etterkant av flere måneders overvåkning av de mistenktes påståtte rekruttering og oppmuntring til terrorhandlinger.

Over 40 politimenn deltok i aksjonen, som ble iverksatt klokken 23.00 norsk tid. Restauranten var stappfull av mennesker, hvorav mange var barn. Alle gjestene måtte oppgi navn og adresse, deretter ble de mistenkte pågrepet av politiet.

BBCs korrespondent Gordon Corera hevder arrestasjonene knyttes til påståtte treningsleire som skal befinne seg i England. Disse treningsleirene skal ha blitt brukt til trening av terrorister.

To personer ble også pågrepet i en anti-terroraksjon i Manchester. Disse arrestasjonene har ingen sammenheng med arrestasjonene som ble gjennomført i London fredag.

De mistenkte sitter i varetekt i en politistasjon i sentrum av London.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere