160 drept i Bagdad

Mer enn et dusin koordinerte bombeangrep tok livet av minst 160 og såret 570 i Iraks hovedstad onsdag.

15.09.05 04:14

Dette var den blodigste dagen i hovedstaden siden Saddams fall. Mange av ofrene var dagarbeidere som ble lurt av en selvmordsbomber som utga seg for å være en mulig arbeidsgiver, skriver Associated Press.

Al-Qaida tok på seg ansvaret for onsdagens angrep i sunniopprørernes navn, og sa angrepene var hevn for aksjonen mot militante opprørere ved deres base nær grensa til Syria den siste uka.

Lurte arbeidere
Bombene terroriserte hovedstaden i mer enn 9 timer. Det første angrepet var det dødeligste, da en selvmordsbomber i bil detonerte sin dødelige last i sjianabolaget Kazimyah.

Bombemannen sprengte seg etter å ha lurt bygningsarbeidere og andre til bilen sin ved å love dem arbeid, ifølge et vitne. Minst 112 ble drept og 200 skadd i dette angrepet alene.

Al-Qaida
Al-Qaidas leder i Irak Abu Musab al-Zarqawi skal ha erklært ”total krig” mot sjiamuslimene, irakiske styrker og landets regjering i et lydbånd postet på internett onsdag.

Angrepene onsdag kom etter at amerikanske og irakiske styrker fortsatte sin offensiv mot opprørere i byen Tal Afar og langs elva Eufrat.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.