RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

160 drept i Bagdad

Sist oppdatert:
Mer enn et dusin koordinerte bombeangrep tok livet av minst 160 og såret 570 i Iraks hovedstad onsdag.

Dette var den blodigste dagen i hovedstaden siden Saddams fall. Mange av ofrene var dagarbeidere som ble lurt av en selvmordsbomber som utga seg for å være en mulig arbeidsgiver, skriver Associated Press.

Al-Qaida tok på seg ansvaret for onsdagens angrep i sunniopprørernes navn, og sa angrepene var hevn for aksjonen mot militante opprørere ved deres base nær grensa til Syria den siste uka.

Lurte arbeidere
Bombene terroriserte hovedstaden i mer enn 9 timer. Det første angrepet var det dødeligste, da en selvmordsbomber i bil detonerte sin dødelige last i sjianabolaget Kazimyah.

Bombemannen sprengte seg etter å ha lurt bygningsarbeidere og andre til bilen sin ved å love dem arbeid, ifølge et vitne. Minst 112 ble drept og 200 skadd i dette angrepet alene.

Al-Qaida
Al-Qaidas leder i Irak Abu Musab al-Zarqawi skal ha erklært ”total krig” mot sjiamuslimene, irakiske styrker og landets regjering i et lydbånd postet på internett onsdag.

Angrepene onsdag kom etter at amerikanske og irakiske styrker fortsatte sin offensiv mot opprørere i byen Tal Afar og langs elva Eufrat.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere