RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

1600 norske skip får terroralarm

Sist oppdatert:
Den norske skipsflåten får nye og strenge regler for terrorberedskap. 1.600 norske skip får alarm som skal varsle myndighetene om terrorangrep.

Det skriver Aftenposten.

Norske skip som seiler utenriks skal innen 1. juli ha utarbeidet fullstendige terrorplaner som skal settes i verk dersom noe uventet oppstår. Rederiet og et utvalg av mannskapet skal kjenne terrorplanen.

Blant tiltakene som iverksettes på land er strengere kontroll med passasjerer og sjekk av gods og biler som skal om bord. Kontrollen av sjøreiser kan bli like streng som kontroll av flyreiser.

Terroralarmen skal kunne sendes fra alle verdens kanter og vil gå direkte til Hovedredningssentralen på Sola. Om bord i fartøyene skal det være en skjult alarmknapp. Når denne trykkes inn går det en stille alarm, og redningssentralen får beskjed om skipets posisjon.

Ca. 40.000 skip skal sertifiseres på verdensbasis. Den korte tidsfristen medfører lange køer og fare for at også norske skip ikke får godkjente sertifikater innen tidsfristen. Da kan de bli nektet adgang til havner, i første rekke amerikanske havner.

Skip som seiler innenriks i Norge, omfattes foreløpig ikke av kravene.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere