RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

17-åring ville drepe familien

Sist oppdatert:
En 17 år gammel svensk jente står tiltalt for å ha drept sin egen mor. Planen var at ytterlige fem familiemedlemmer skulle dø.

Sammen med sin 18 år gamle kjæreste planla jenta drapene på sin aller nærmeste familie. Motivet var ifølge Aftonbladet en arv på 10 millioner kroner som paret ville få utbetalt dersom alle slektningene var døde.

14 hammerslag
Planen var å først drepe jentens foreldre og søster som bodde sammen i et hus i Gislaved. Deretter skulle paret ta livet av jentas mormor og to brødre.

20. april i år skred de to vel forberedt til verket. De hadde da reist fra Stockholm til jentas barndomshjem. Ved ett-tiden på natten tok de seg inn i villaen.

Den 18 år gamle kjæresten gikk inn på foreldrenes soverom og hogg moren og faren i hodet med en hammer. Moren ble tildelt 14 slag, og døde av skadene hun ble påført. Faren ble truffet ti ganger, og overlevde. Han ligger i dag bevisstløs på sykehus med alvorlige hodeskader.

Søkte torpedo
17-åringens syv år eldre søster våknet av at søsteren sto med en hammer over henne. Hun klarte i kaoset likevel å ta seg over til en nabo der hun fikk varslet politiet.

Senere på natten ble 17-åringen og hennes kjæreste pågrepet i sentrum av Gislaved.

Paret er nå tiltalt for drap, drapsforsøk og planlegging av drap.

I utgangspunktet hadde de to ikke tenkt å begå drapene selv. De prøvde å få fatt i en torpedo via internett, men lyktes ikke med dette. Jenta skal ha tilbudt en million svenske kroner til den som ville ta oppdraget.

I sjokk
Jentas mormor og tre søsken er i dag dypt sjokkerte, og kan ikke fatte at deres lillesøster og barnebarn kunne ønske dem noe vondt:

- Jeg har sett på min lillesøster som en av mine nærmeste venner. Kjæresten har heller ikke uttrykt at han har noe imot meg. Dette kom som lyn fra klar himmel, sier den 23 år gamle broren til Aftonbladet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere