RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

170 milliarder mer å krige for

(AP/Scanpix)
President George W. Bush fikk onsdag 170 milliarder kroner mer å krige for i Afghanistan og Irak.

Senatet gikk enstemmig inn for ekstrabevilgningen Bush hadde bedt om, men sikret seg samtidig full kontroll over hvordan mesteparten av pengene skal brukes. Det hvite hus får bare disponere 17 av de 170 milliarder kronene fritt, mens det resterende er øremerket. Pentagon må månedlig rapportere til Kongressen om hvordan bevilgningen brukes.

1.270 milliarder Ekstrabevilgningen på 170 milliarder kommer på toppen av de nærmere 1.100 milliarder kronene Kongressen tidligere har bevilget til USAs krigføring i Irak og Afghanistan. Neste år må Bush trolig be Kongressen om mellom 340 og 510 nye milliarder. På toppen av dette kommer pengene USA skal bruke på å gjenreise de to landene de har invadert

Skjuler kostnadene Kritikerne anklager Bush for å forsøke å skjule krigføringens virkelig pris, ved å unnlate å be Kongressen om å bevilge det man alt nå vet militæroperasjonene vil koste. - Bush-administrasjonen hevdet at de ikke trengte mer penger til Irak. Nå ser vi at dette løftet var usant. Dette er et nytt bevis på at det hersker full forvirring i Det hvite hus når det gjelder planleggingen av Irak-krigen, sa senator Frank Lautenberg da Bush i begynnelse av mai ba om ekstrabevilgningen.

(NTB-AFP)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere