RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

175 drept i nattklubb-brann

Sist oppdatert:
Minst 175 mennesker er døde etter en brann sent torsdag kveld ved et diskotek i Buenos Aires.

Så mange som 3000 til 4000 ungdommer kan ha vært samlet til en konsert med det populære bandet Los Callejeros ved diskoteket Cro-Magnon Republic i sentrum av den argentinske hovedstaden da brannen brøt ut rett før midnatt torsdag kveld lokal tid.

175 mennesker døde og 619 mennesker ble skadd etter brannen, skriver Reuters.

- Dette er en katastrofe, sa den argentinske innenriksministeren Anibal Fernandez til nyhetsbyrået AFP utenfor diskoteket.

Barn helt ned i tiårsalderen skal være blant de omkomne.

Mange av de omkomne døde da de i trengselen og forvirringen som oppstod løp vekk fra utgangene. Flere vitner hevder at en nødutgang var blokkert og at flere utganger også forble stengt mens røyken fylte lokalet.

Ifølge ubekreftede meldinger skal brannen ha startet da et signallys ble skutt opp i taket på diskoteket. Det oppstod panikk i det overfylte lokalet.

- Brannen spredte seg i løpet av ett minutt og vi var et berg av mennesker som forsøkte å flykte, forteller Ariel Monges som overlevde brannen til Reuters.

Det var kaotiske tilstander utenfor diskoteket da hundrevis av politifolk og brannmenn blandet seg med skremte tenåringer og foreldre som lette etter barna sine. Ungdommer på stedet skal også ha angrepet tv-team på stedet.

Katastrofebrannen beskrives som en av de verste i Argentinas historie.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere