Gå til sidens hovedinnhold

176 mill. skal stoppe Hillary

Barack Obama åpner pengesekken for å slå demokratenes favoritt.

Valgkampen for neste års presidentvalg i USA knuser alle pengerekorder. Spesielt de demokratiske kandidatene har samlet inn store pengesummer, nå vil Barack Obama vise muskler.

Senatorens valgkamporganisasjon sier Obama har 32 millioner dollar (176 millioner kroner) i kampkassa, melder AP.

I tredje kvartal alene samlet Obama inn 20 millioner dollar (108 millioner kroner), men måtte da se seg slått av Clinton. Hun samlet inn 27,7 millioner dollar (128 millioner kroner) og har hele 35 millioner dollar (189 millioner kroner) igjen i kampkassa.

Clinton leder
Disse pengene kan kun brukes i primærvalget mot de andre demokratene, og Obama må nå pøse ut penger for å slå Hillary Clinton.

Valgmålingene har i lang tid vist at Clinton har et solid forsprang, og Obama satser knallhardt på å vinne de første delstatene som holder primærvalg.

Vinner han New Hampshire og Iowa, som er blant de første delstatsvalgene, kan han frata Clinton rollen som favoritt og dermed sette i gang en dominoeffekt.

Demokratenes velgere leter etter den kandidaten som har størst sjanse til å vinne valget i 2008, og i øyeblikket er Clinton soleklar favoritt. Men klarer han å fjerne favorittstempelet, er kampen om demokratenes nominasjon vidåpen igjen.

365.000 givere
Det spesielle med Obamas innsamling er antallet givere. Hele 365.000 personer har gitt penger til hans valgkamp, og mange av disse har gitt småbeløp langt unna makssummen en enkeltperson kan gi. En person kan gi maksimum 2.300 dollar (12.400 kroner) til en kandidat i hvert av de to valgene.

Reklame

Husker du disse to idiotene?