Gå til sidens hovedinnhold

18-åring dømt for snikskytterdrap

18 år gamle Lee Malvo risikerer dødsstraff etter at han torsdag ble kjent skyldig i å ha stått bak snikskytterdrapene i Washington-området i fjor.

18-åringen ble kjent skyldig i drapet på Linda Franklin og i å ha stått bak en rekke andre skyteepisoder som førte til at til sammen 10 personer ble drept, melder Reuters.

Malvo risikerer dødsstraff eller fengsel på livstid. Han var tiltalt for drap og brudd på våpenforskriftene i forbindelse med Linda Franklins død. Han ble dømt for to overlagte drap og for å ha brutt terrorloven med sine handlinger, melder Reuters.

Fredag starter høringen der domstolen skal avgjøre om Malvo skal dømmes til døden eller ikke.

- Ikke tilgjengelig
Malvos forsvarer sa i retten at Malvo ble gjort til barnesoldat av 42 år gamle John Allen Mohammad, som er blitt dømt til døden for sin rolle i serien av snikskytter-drap i Washington-området i fjor.

Forsvarne hevder at deres klient ikke er strafferettslig tilregnelig fordi han var hjernevasket av sin langt eldre kompanjong.

Retten sa seg imidlertid ikke enig i dette.

Spredte skrekk
Malvo og Muhammad kobles til 13 skyteepisoder, hvorav 10 hadde dødelig utgang, i og rundt Washington i oktober 2002. De tilsynelatende tilfeldige angrepene avslørte ikke noe mønster med tanke på rase, alder eller kjønn.

Angrepene stanset etter at Muhammad og Malvo ble arrestert sammen mens de sov i en Chevrolet Caprice på en rasteplass 24. oktober. Bilen viste seg å være spesialinnredet for snikskytterangrep.

Reklame

Nyhet: Nå får du denne bilen som ladbar hybrid