*Nettavisen* Nyheter.

18 Bush-demonstranter arrestert

Foto: (AP)

18 personer er arrestert i London etter en ulovlig demonstrasjon i forbindelse med besøket til George W. Bush.

19.11.03 15:22

Sikkerhetsoppbudet i London er enorm i forbindelse med at USAs president George W. Bush er på statsbesøk. Det er også motstanden mot besøket, og torsdag er det planlagt en massiv lovlig demonstrasjon.

Ulovlig
Onsdag ble imidlertid minst 18 personer arrestert under en ulovlig demonstrasjon på Trafalgar Square. To av de arresterte skal ha blitt pågrepet med ulovlige våpen, melder Sky News.

Relativt få mennesker var møtt fram under onsdagens demonstrasjon, men det er ventet atskillig flere til torsdagens lovlige demonstrasjon.

Satire
Onsdag arrangerte dessuten hundrevis av demontranter sin egen alternative versjon av møtet mellom Bush og Dronningen. Demonstrantene stilte i Bush-masker eller i kongelige gevanter. Omringet av politi blåste demonstrantene i fløyter og ropte slagord mot Bush.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Eva-lotta Jansson

Andre hadde kledd seg ut som våpeninspektører med oppblåsbare atomvåpen, mens andre agerte Guantanamo-fanger.

- Vi har kommet hit for å informere president Bush om at selv om han ikke har funnet masseødeleggelsesvåpen i Irak, har vi funnet dem her i stedet, sa Kate Hudson til AFP. Hudson jobber i en gruppe som kjemper for kjernefysisk nedrustning.

Alvorlig budskap
- Dette er en liten begivenhet i den lange britiske tradisjonen for politisk satire. Vi er her for å uttrykke et svært alvorlig budskap på en humoristisk måte, sa Hudson.

To stykker hadde kledd seg ut som henholdsvis Dronningen og Bush og kjørte hest og vogn i marsjen. Det er tradisjon under statsbesøk at gjesten og dronningen kjører hest og vogn, men tradisjonen brytes denne gangen av sikkerhetshensyn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.