RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Messina, Sicilia storm
Messina, Sicilia storm Foto: Scanpix

18 drept i storm på Sicilia

18 drept og 20 savnet etter at storm traff Sicilia.

Storm, kraftig nedbør og ras vasket bort veier, hus og biler rundt byen Messina på den italienske øyen Sicilia fredag, skriver Reuters.

Nå graver redningsarbeidere febrilsk i gjørme for å finne overlevende. I tillegg til at 18 er drept og 20 er savnet, har 40 personer blitt skadet som følge av stormen.

Ordfører Giuseppe Buzzanca i Messina ba fredag leger, sykepleiere og frivillige om å komme til katastrofeområdet for å hjelpe til. Det er ikke mulig å ta seg til byen med bil eller tog, så de skadde har blitt evakuert fra byen med båt.

Uregulerte bygninger
Sjefen for redningstjenesten i byen, Guido Bertolaso, ga på en pressekonferanse uttrykk for at de mange farlige og uregulerte bygningene i Messina har bidratt til å øke skadeomfanget.

- Ett hus var bygd på elvebredden. Så hva kan man forvente da? Vannet følger sin egen kurs og når hus er bygd der de ikke skulle ha vært bygd, så er det dette som blir resultatet, sa Bertolosa.

Regnværet begynte allerede torsdag, men ble bare kraftigere i løpet av natt til fredag.

Reddet fra tak
Flere mennesker som søkte tilflukt på hustak har blitt reddet med helikopter. En mann døde i bilen sin, da den ble truffet av store mengder vann og gjørme.

En mann klarte å ta seg ut av bilen sin da den ble begravd.

- Jeg kjørte hjemover da bilen ble truffet av alt dette med full kraft. Jeg klarte å komme meg ut av bilen, men det var en forferdelig opplevelse, sa mannen til lokale medier. Han var da fortsatt fullstendig dekket av gjørme.

Lokale miljøvernere mener at byen har betalt en høy pris for at den har mange uregulerte bygninger og tok fredag til orde for at det må investeres i sikkerhetstiltak.

- Hvis ikke vil tragedier som dette utspille seg igjen, sa Giorgio Napolitano.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere