RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

182 drept i togeksplosjon

(APTN)
Sist oppdatert:
51 togvogner med drivstoff, svovel og gjødsel begynte å rulle på egenhånd og sporet av. Fem landsbyer ble ødelagt og 182 personer omkom i infernoet som fulgte. Se web-TV fra ulykken

Vognene som var lastet med bensin, svovel og kunstgjødsel løsnet og sporet av etter et lite jordskjelv i provinsen Khorasan i Iran.

Eksplosjonen skjedde mens brannfolk forsøkte å slukke brannen etter at vognene hadde begynt å rulle på egenhånd og sporet av. Eksplosjonen var så kraftig at den kunne høres i byen Mashhad 75 kilometer borte. Vinduer knuste mer enn ti kilometer borte.

En statlig tjenestemann sier til iransk TV at 182 mennesker mistet livet i ulykken. Tidligere har tallet på døde variert mellom 50 og 200.

- Fram til nå sier nøyaktige rapporter at 182 personer har omkommet og at 350 er skadet, sier Mohammad Maghdori, viseguvernør i Khorassan-provinsen.

Fem landsbyer ødelagt
- Fem landsbyer ble ødelagt, sier katastrofeleder Vahid Barakchi ifølge AFP.

- Våre redningsarbeidere prøver å frakte mer enn 350 skadde til sykehus i Mashad og Neyshabour, sier Barakchi.

Den voldsomme eksplosjonen skjedde nær byen Nishapur nordøst i landet nær grensen til Turkmenistan.

Lokale tjenestemenn forteller at vognene som stod parkert på en stasjon i nærheten begynte å rulle tidlig på morgenkvisten. De sporet så av og en brann brøt ut. Brannfolk og skuelystne flokket til ulykkesstedet.

Rystelse
Ikke lenge etter kom det en voldsom eksplosjon som ødela hele vognsettet.

Samtidig med eksplosjonen ble det målt et lite jordskjelv til 3,6 på Richters skala. Målingen skyldes trolig den kraftige eksplosjonen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere