*Nettavisen* Nyheter.

185 kvinner og barn bortført - 32 drept

35 mennesker ble drept da Boko Haram-opprørere angrep en landsby i Nigeria. I tillegg har 185 kvinner og barn blitt bortført, ifølge lokale kilder.

18.12.14 14:34

Det brutale angrepet mot landsbyen Gumsuri, i den urolige delstaten Borno nordøst i Nigeria, skjedde søndag. Angrepet blir bekreftet av både lokale tjenestemenn og et øyenvitne.

Området hvor angrepet skjedde er isolert fra omverden. Med ødelagt telekommunikasjon gikk det hele fire dager før nyheten nådde omverdenen.

Ifølge kildene, som vil være anonyme, kom en tungt væpnet Boko Haram-gruppe og la landsbyen i ruiner. Gumsuri har lenge klart å stå imot angrepene fra islamistgruppen i Nigeria, men ble søndag overrumplet. Opprørerne drepte flere unge som hadde kjempet mot dem.

- Etter å ha drept våre ungdommer, har opprørerne bortført våre koner og døtre, sa Mukthar Buba, én av dem som klarte å flykte fra Gumsuri til Maiduguri – delstatshovedstaden i Borno.

De nyeste tallene går på at 35 personer ble drept i angrepet. I tillegg ble et stort antall kvinner og barn kidnappet.

- De ødela halve landsbyen og kidnappet 185 kvinner, jenter og gutter, sier Umar Ari, én annen av innbyggerne som flyktet fra Gumsuri, til CNN.

Boko Haram-opprørerne har i fem år kjempet for å opprette en islamsk stat i det nordlige Nigeria. Siden 2009 har den islamistiske gruppen bortført mange hundre kvinner og barn. I april i år kidnappet de 276 jenter fra en skole i byen Chibok. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.