RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

19-åring skutt i hodet i Rafah

En 19 år gammel palestiner ble skutt i hodet og drept og 44 hus ble revet i flyktningeleiren Rafah lørdag der israelske styrker har plassert seg på hustak.

De israelske soldatene tok lørdag oppstilling på flere hustak 150 meter inne i flyktningleiren i Rafah. En talsmann for hæren sier at styrkene kommer til å bli værende så lenge det er nødvendig. Dette er et uvanlig budskap fra israelsk hold, da raidene i de palestinske områdene vanligvis er av kort varighet.

I en erklæring beklager FNs generalsekretær Kofi Annan dypt de nye israelske angrepene, og tapet av sivile palestinere.

–Det er ikke første gang generalsekretæren må minne Israel om at uforholdsmessig bruk av makt i tett befolkede områder bryter med internasjonale menneskerettigheter, heter det i erklæringen.

Åtte drept
Lørdag ble en palestinsk 19-åring skutt i hodet og drept, mens flere titall familier har måttet se hjemmene sine jevnet med jorden, i et av de kraftigste israelske angrepene på Gazastripen siden den palestinske oppstanden startet for tre år siden.

I alt er nå åtte palestinere drept og rundt 60 såret i angrepene, opplyser palestinske sikkerhetskilder.

En israelsk soldat skal være såret, opplyser den israelske hæren.

44 hus revet
–Hæren har revet 44 hus siden begynnelsen av operasjonen, og har beordret 13 familier til å forlate husene sine, sier guvernøren i Rafah, Majd el-Ara til nyhetsbyrået AFP.

Hæren hevder at flere av husene som ble ødelagt var uten tak, og at de andre var bygget over tre tunneler som er blitt rasert det siste døgnet. Israel mener at tunnelene blir brukt til å smugle våpen fra Egypt til de palestinske områdene.

Ordkrig
Samtidig fortsetter ordkrigen mellom Israel og Syria. Syrias utenriksdepartement slo lørdag fast at landet har rett til å forsvare seg selv ved nye israelske angrep.

Israelske myndigheter svarte med å si at alle stater som støtter terrorisme er legitime mål.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere