RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

19 døde etter Florida-orkanen

Sist oppdatert:
19 personer er så langt bekreftet omkommet etter orkanen «Charleys» herjinger i Florida. Plyndringen av ødelagte områder brer om seg.

Til sammen 19 personer er døde etter at orkanen rammet deler av Florida i helgen. De fleste av ofrene omkom i trafikkulykker, av hjerteproblemer eller ved at de fikk strøm gjennom seg fra elektrisitetslinjer som falt ned, melder CNN.

Uten strøm
Samtidig er plyndring blitt et problem. En talsmann for politiet i Charlotte County i Florida sier han får stadig meldinger om plyndring, skriver Florida-avisen St. Petersburg Times. Plyndrerne utnytter ødeleggelsene til å plukke med seg verdifulle gjenstander fra ubeskyttede hjem og kontorer. Politiet har mer enn nok å gjøre med å håndtere mer akutte kriser. Trekvart million mennesker er fortsatt uten strøm.

- Det er ingen tvil. Vi rekker ikke å gjøre noe særlig med slike henvendelser, sier Robert Carpenter ved kontoret til Charlotte County Sheriff.

Blant stedene som er blitt plyndret er brannstasjonen i byen. Da brannmannskapene kom tilbake fra et oppdrag lørdag, fant de stasjonen ribbet for datautstyr.

Skyter
Mange av innbyggerne som ble rammet av tornadoen tør ikke forlate hjemmene sine av frykt for at de vil bli plyndret. Politiet har innført portforbud I noen av de hardest rammede områdene for å forsøke å hindre mer plyndring. Rundt 1500 soldater fra Nasjonalgarden er også blitt kalt inn for å hjelpe det lokale politiet med å patruljere gatene.

Vietnam-veteranen Gary Snyder var en av veldig få innbyggere i Charottes havnestrøk som valgte å bli hjemme mens «Charley» herjet. Han sier han vet hva han vil gjøre hvis noen forsøker å plyndre huset.

- Ser jeg dem, skyter jeg dem, sier han til avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere