RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

190 raketter mot Israel

Sist oppdatert:
Mens Israel onsdag hevdet at Hizbollahs infrastruktur i Libanon er ødelagt, skjøt militsen rekordmange raketter mot Israel.

Les Nettavisen på mobil - få gratis oppsett her!

En person ble drept da en rakett landet i en kibbutz utenfor Nahariya i Nord-Israel. En rakett rammet den israelske byen Beit Shaan, som ligger nærmere 70 kilometer sør for grensen mot Libanon. Det er første gang en rakett har nådd så langt sør i Israel.

Hizbollah og Israel bekreftet onsdag ettermiddag at åtte nye raketter av typen Khaybar-1 har blitt skutt i byen Afula. i nærheten av Haifa.

Folk på Vestbredden sier at en av rakettene landet i et område tomt for folk i Jenin, melder AFP.

Fem ganger så mye kraft
Angrepet skjedde bare en time etter at Israels statsminister Ehud Olmert sa at Israel har knust infrastrukturen til Hizbollah.

- Mer enn 700 kommandoposter er ødelagt, sa Ehud Olmert i et intervju med nyhetsbyrået Reuters tirsdag.

Nye raketter slo ned i Nord-Israel onsdag morgen. Rakettene traff byene Safed,Tiberias, Nahariya og Kiryat Shemona. Til sammen 12 personer er skadd i angrepene.

Den nye rakettypen, som omtales som Khaybar-1, skal inneholde fem ganger så mye sprengkraft som de rakettene Hizbollah tidligere har benyttet seg av.

Harde kamper
Libanesiske politifolk melder onsdag om harde kamper mellom Hizbollah og israelske styrker på bakken i grenseområdet mellom Israel og Libanon. Israelerne skal først ha blitt slått tilbake fra landsbyen Beit Al-Shab, men satte så i verk et nytt angrep sørfra, melder AFP.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere