*Nettavisen* Nyheter.

2-åring skjøt og drepte seg selv

ÅSTEDET: Her i den lille byen Acworth i Cobb County i Georgia tok en 2 år gammel gutt livet av seg selv med sin fars skytevåpen. Foto: (WSBTV.com)

Enda en våpentragedie i USA.

28.10.15 15:05

NEW YORK (Nettavisen): Politiet i Acworth i Georgia etterforsker dødsfallet til en to år gammel gutt som ble drept av et skytevåpen natt til onsdag.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Barnet skal ha funnet det politiet beskriver som som «et familievåpen», et håndvåpen, liggende på en seng og selv ha påført seg det dødelige skuddet. Det opplyser politiet ifølge Atlanta Journal-Constitution.

- Vi vet ikke om han lekte med pistolen eller ikke, men han fikk tak i den og skjøt seg selv, sier Yolanda Leverette i Acworth-politiet til avisen.

Tragedien inntraff mens guttens far og fire år gamle bror var hjemme og moren var ute av huset.

Det er foreløpig uvisst om det blir tatt ut tiltale mot noen.

Washington Post skrev for et par uker siden at småbarn i større grad enn før får tak i skytevåpen og skyter seg selv eller andre.

Per 14. oktober hadde 13 småbarn drept seg selv, 18 hadde påført seg selv skader, 10 hadde skadet andre mennesker og 2 hadde drept andre mennesker.

Ifølge nettstedet gunviolencearchive.com har det hittil i 2015 vært 43.115 skytevåpenrelaterte hendelser i USA og 10.868 dødsfall.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.