RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix/AFP PHOTO/EMMANUEL DUNAND

20 år siden Bhopal-katastrofen

Sist oppdatert:
Fredag markerte tusenvis av demonstranter verdens verste industrikatastrofe i Bhopal der 10.000 mennesker omkom.

Fredag er det 20 år siden 40 tonn giftig gass lakk ut fra den amerikansk-eide fabrikken Union Carbide i Bhopal. Minst 10.000 innbyggere ble drept og over 550.000 skadd av gassen. Tallet på døde kan være inntil tre ganger så høyt enn de offisielle tallene viser. Mange døde av senskader.

Fredag mintes tusenvis av overlevende og demonstranter de døde med stearinlys. Millioner av dollar er blitt satt av som erstatning til de overlevende og familiene deres, men utbetalingen er blitt forsinket av byråkratisk sommel og rettstvister.

Fikk 2000 kroner
-De siste 20 årene har jeg bnesøkt sykehus og offentlige kontorer for å få erstatning for å kunne ta meg av de to barna mine. Svaret er alltid det samme: Retten vil ta en beslutning. Jeg skjønner ikke hva slags domstol det kan være som ikke ser hvordan vi lider, sier Leelaben Aherwar til AP.

Datteren og sønnen hennes overlevde katastrofen, men fikk fysiske og mentale skader av gassen. Hittil har mora fått rundt 2000 kroner i erstatning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere