RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

20 drept i kamper i Nord-Afghanistan

Sist oppdatert:
Minst 20 mennesker er drept og 40 såret i tre dager med kamper mellom væpnede grupper nord i Afghanistan, ifølge landets statlige nyhetsbyrå.

Kampene skal ha brutt ut torsdag i Argo-distriktet i provinsen Badakhshan. Om lag 100 politifolk har nådd fram til stedet, men har så langt ikke klart å få slutt på sammenstøtene.

De kjempende partene består av menn som står under kommandoen til den lokale distriktssjefen i Argo, og militsgruppen til kommandanten Zia-ul-din, ifølge nyhetsbyrået Bakhtar.

- Folk har bedt regjeringen om å sette i verk konkrete tiltak for å stoppe slike meningsløse kamper hvor uskyldige sivile er ofre for krigsherrenes interesser, skriver Bakhtar.

Styrkene til den afghanske presidenten Hamid Karzai kontrollerer i dag bare områdene rundt hovedstaden Kabul. Mange steder i provinsene er det fortsatt lokale militsgrupper og væpnede bander som har makten, en situasjon man også har sett flere ganger tidligere i Afghanistans moderne historie.

Provinsen Badakhshan, som grenser til Kina og Tadsjikistan, er kjent for en omfattende ulovlig produksjon av opiumsvalmuer, som brukes til å framstille heroin for salg i mange vestlige land.

(NTB-AFP)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere