20 falske tilståelser etter forsvinning

Rundt 20 personer har hevdet at de er innblandet i Carolin Stenvalls forsvinning.

24.09.08 01:05

Det nærmer seg to uker siden 29 år gamle Carolin Stenvall forsvant.

Ifølge Expressen skriver Norrbotten-kureren at politiet mottar en rekke falske innrømmelser. De falske innrømmelsene tar opp unødige ressurser hos politiet. Det skal dreie seg om innrømmelser fra et 20-talls personer fra hele Sverige.

I en pressemelding tirsdag formiddag skriver politiet at de har mottatt nærmere 300 tips om forsvinningen. Politiet holder på å gå igjennom tipsene. Alle som har tipset politiet vil bli oppringt av etterforskerne.

Avslutter søket
Mandag gjennomsøkte politiet rasteplassen på Stenbron nok en gang, men uten framgang.

- Gårsdagens søk etter den forsvunnede Carolin Stenvall i området rundt Stenbron ga ingen resultater. Politiet utelukker derfor at hun befinner seg i området, skriver politiet i en pressemelding tirsdag morgen.

Politiet vil nå fortsette med å bearbeide de tipsene som hele tiden kommer inn. Det vil også bli satt inn flere etterforskere i løpet av tirsdag, for at det skal gå så fort som mulig å gå igjennom tipsene.

Det står ingenting i pressemeldingen om søk i nye områder.

- Har kriminell bakgrunn
Ulf Åsgård er en av Sveriges fremste eksperter på psykologiske profiler. Han har tidligere arbeidet i gjerningsmannsprofilgruppen hos svensk kriminalpoliti.

Ifølge Aftonbladet, tror Åsgård at det er en mann, som har drevet med seksuell vold tidligere. Han så en mulighet og tok den. Det er han som ligger bak Carolin Stenvalls forsvinning.

- Det kan være en haiker eller en lastebilsjåfør, tror Åsgård.

Kjæresten varslet politiet
Lørdag formiddag, 13. september, varslet hennes kjæreste politiet etter at han ikke fikk kontakt med Carolin. Lørdag klokka 16.00 fant politiet bilen hennes ved en rasteplass i Stenbron sørøst for Gällivare.

Bilen var låst og inneholdt flere av hennes eiendeler.

Carolin Stenvall reiste fra hjemstedet Piteå, for å dra på et jobbintervju på ishotellet i Jukkasjärvi. Hun kom aldri på jobbintervjuet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.