20 militssoldater drept i Kufa

Rundt 20 militssoldater er det siste døgnet drept i kamper i byen Kufa sør i Irak, opplyste en talsmann for den amerikanske hæren søndag.

Det brøt ut kraftige kamper mellom amerikanske soldater og milits som støtter den radikale sjiamuslimske lederen Moqtada al-Sadr da okkupasjonsstyrkene gikk inn i byen. Ifølge helsepersonell ble 54 personer såret.

Rundt 20 stridsvogner og flere hundre soldater deltok i aksjonen, ifølge TV-kanalen CNN.

Den amerikanske hæren sier soldatene gikk til aksjon mot en moské i byen. Det førte til at de ble beskutt med rakettdrevne granater og skytevåpen. Okkupasjonsstyrkene fant bombekastere og ammunisjon, raketter og rakettdrevne granater og en maskinpistol inne i moskeen, ifølge talsmannen, som sier det ikke er meldt om sårede blant okkupasjonsstyrkene.

- Stridsvogner kjørte gjennom portene til moskéområdet i løpet av natten og soldater gikk inn mens helikoptre fløy over området, sier Hussein Yasser, som bor i nærheten av moskeen Selah.

Det er første gang USA går til aksjon i Kufa siden antiamerikansk milits tok kontroll over flere byer i området tidligere i vår.

Sent lørdag kveld gikk USA-styrker til aksjon mot Sadrs såkalte Mehdi-hær i Kerbala sørvest for Bagdad. Også her skal amerikanerne ha funnet store mengder våpen som Sadrs folk hadde gjemt unna.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.