RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

20 nordmenn bekreftet døde

(AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Statsminister Kjell Magne Bondevik bekrefter at minst 20 nordmenn har mistet livet i flodbølgekatastrofen i Sørøst-Asia.

- Det siste tallet nå er at det er bekreftet 20 omkomne nordmenn og rundt 100 skadde vi vet om så langt. Vi frykter at disse tallene vil øke, sa Bondevik til TV 2 Nyhetene onsdag kveld.

- Det er helt ufattelig. Det er kanskje en av de største sivile katastrofene vi noen gang har hatt, la Bondevik til.

I tillegg er rundt 1300 nordmenn ikke gjort rede for. UD vet med rimelig sikkerhet at 464 av disse var i de rammede områdene, opplyser pressetalskvinne Kjersti Andersen til TV 2 Nettavisen.

I tillegg har UD en listen på 840 personer som på reise i Sørøst-Asia, og som de ikke har fått kontakt med. UD understreker likevel at det ikke er sikkert at de har vært i de rammede områdene.

- Vi arbeider intenst med å få kontakt med de som ikke er gjort rede for. Ambassadepersonalet går rundt på sykehusene og lete, sier Utenrikdsdepartementet pressetalskvinne Anne Lene Sandsten.

Natt til torsdag kommer den første store delegasjonen med nordmenn hjem til Gardermoen fra Thailand. Akkurat hva slags tilstand disse vil være i vet ikke UD ennå.

- Det vil være nordmenn som er syke blant de som kommer nå i natt. Vi har ikke noen total oversikt over det. Det vil være et omfattende beredskapsaparat på Gardermoen for å ta seg av dem når de kommer, sier Sandsten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere