Gå til sidens hovedinnhold

20 omkom i helikopterstyrt

En russisk guvernør er blant de 20 omkomne som er funnet etter en helikopterulykke øst i Russland.

Igor Farkhutdinov, guvernør i den oljerike Sakhalin-regionen, var blant de 16 passasjerene. I tillegg var tre besetningsmedlemmer om bord i helikopteret.

- Ingen overlevende

Mi-8 helikopteret ble funnet på en avsidesliggende åskam. Dårlig vær i området øst i Russland forsinket ifølge Reuters letingen kraftig.

Forsvarsminister Sergei Ivanov sier til Reuters at vraket ble funnet av et redningshelikopter cirka 115 kilometer sør for Petropavlovsk-Kamchatsky, byen det ulykkesrammede helikopteret tok av fra.

- De er alle døde. Det er bokstavelig talt ingenting igjen av helikopteret, det ble knust I biter, kommenterer en talsmann for det lokale Redningsvesenet overfor Reuters.

Levningene etter guvernør Igor Farkhutdinov og to andre offentlige tjenestemenn skal være identifisert.

Forhandlet frem olje-avtaler

Avdøde guvernør Farkhutdinov har vært en nøkkelperson under forhandlinger om avtaler innen noen av verdens største oljeselskaper, som har ønsket å investere milliarder av dollar i Sakhalins oljesektor. Sarkhalin er en av Russlands yngste ”oljeprovinser”.

Avtalen Farkhutdinov har vært med på å forhandle frem går ut på et ti milliarder dollar-prosjekt, der målet er å bygge verdens største flytende naturgass-felt. I tillegg skal ExxonMobil lede et prosjekt med det formål å legge en gassledning fra Sakhalin over til Japan. Det siste prosjektet er anslått å koste 12 milliarder amerikanske dollar.

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett