RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Jim Young (Scanpix)

200 års fengsel for korrupsjon

Stormaktene er heller ikke fri for korrupsjon. Det amerikanske kongressmedlemmet William Jefferson risikerer 200 års fengsel.

William Jefferson er demokratisk medlem av den amerikanske kongressen, til tross for at anklagene mot ham har vært kjent lenge. I fjor klarte han likevel å bli gjenvalgt som medlem av Representantenes hus, selv om politiet for snart to år siden ransakte Jeffersons hus i Louisiana og fant godt over en halv million kroner pakket ned i en boks i fryseren, skriver danske TV 2.

16 tiltaler
Han er anklaget for bestikkelse, hvitvasking av penger og pengeutpressing. Han skal blant annet ha tatt imot et stort pengebeløp fra et privat firma som ønsket å bruke hans innflytelse for å sikre seg en kontrakt i Nigeria.

Han ble i dag tiltalt for 16 tilfeller av korrupsjon og utpressing og risikerer opp mot 200 års fensgelsstraff.

Ble filmet
I fjor filmet det amerikanske forbundspolitiet, FBI, at Jefferson tok imot 100.000 dollar som skulle brukes til å bestikke en nigeriansk embetsmann.

En forretningsmann fra USA har også erkjent at han bestakk Jefferson med mer enn 400.000 dollar slik at firmaet hans skulle få kontrakter på telekommunikasjonsutstyr til Nigeria.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere