*Nettavisen* Nyheter.

200 barn ble holdt som gisler

Rundt 200 barn ble holdt som gisler ved en skole i Pakistan mandag. Alle barna er løslatt og gisseltakerne skal ha overgitt seg til lokale stammeledere.

28.01.08 15:54

Dette bekrefter den pakistanske presidenten under en pressekonferanse.

- Barna er nå løslatt. Heldigvis har situasjonen blitt løst på en fredelig måte, sier president Pervez Musharraf under en pressekonferanse.

Ingen av barna skal ha blitt skadet i hendelsen, opplyser den pakistanske presidenten.

Rundt 200 barn ble tatt som gisler av militante opprørere på en skole i en landsby i nærheten av byen Bannu nordvest i Pakistan mandag ettermiddag.

- Det er mellom 200 og 250 barn inne på skolen og rundt syv militante personer. Den regionale regjeringen forhandler med dem, opplyste innenriksminister Hamid Nawaz til Reuters.

Gisseldramaet fant sted etter et sammenstøt mellom pakistanske sikkerhetsstyrker og militante opprørerne. Sikkerhetsstyrkene omringet skolen og forsøkte å forhandle med gisseltakerne som krevde fri passasje ut av området. Gisseltakerne skal ikke være tilknyttet Taliban eller al-Qaida, men skal være mistenkte kriminelle på flukt fra politiet.

De væpnede mennene ble konfrontert av politiet ved en kontrollpost etter at de kidnappet en tjenestemann fra helsevesenet i Karak-distriktet, og det brøt ut en skuddveksling da de nektet å stanse. En av gisseltakerne skal ha blitt drept i sammenstøtet.

Gisseltagerne skal ha løslatt tjenestemannen like før de tok kontroll over skolen.

- Hendelsen startet etter at de væpnede mennene kidnappet en helseperson i et nærliggende distrikt og ble deretter jaget av politiet, sier den lokale politimannen Liaqat Khan.

De væpnede mennene løslot helsepersonen like før de tok kontroll over skolen.

Pakistanske myndigheter har liten kontroll i området som grenser til Afghanistan, og lokalbefolkningen blir beskyldt for å skjule Taliban-soldater.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag