RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

200 fryktes omkommet i Iran

Sist oppdatert:
Rundt 200 personer fryktes omkommet etter at en tankbil kolliderte og tok fyr i det sørøstlige Iran sent torsdag kveld.

Tankbilen kolliderte med en buss og flammene spredte seg til ytterligere fem busser og fem lastebiler, ifølge iransk fjernsyn, som også melder at tankbilen fraktet rundt 18.000 liter bensin. To av de andre lastebilene skal ha fraktet tjære.

Flere av de omkomne skal være så forbrent at identifisering er vanskelig.

– Katastrofen er så alvorlig at vi ikke kan gjenkjenne ansiktene eller se forskjell på likene, sier guvernør Haidar Ali Nourai til iransk fjernsyn.

Ifølge Røde Halvmåne kan mellom 50 og 200 personer ha omkommet i ulykken som skjedde utenfor byen Zahedan, like ved en av politiets veisperringer på strekningen mellom Zahedan og Bam.

Tidligere i dag uttalte guvernøren at over 70 personer omkom og mer enn 84 ble skadet i ulykken.

De fullastede bussene stod på veien utenfor politistasjonen for å bli kontrollert for narkotika og andre smuglervarer.

Ifølge nyhetsbyrået AP skjedde ulykken ved 22.30-tiden torsdag kveld på hovedveien mellom Bam og Zahedan, om lag 110 mil sørøst for hovedstaden Teheran.

- Mange personer brant i hjel fordi det tok lang tid før brannmannskapene kom til stedet. Mannskapene kom fra Zahedan, 11 mil øst for ulykkestedet, fortsetter ordføreren.

Iran er blant de land i verden med flest trafikkulykker. Det var mer enn 400.000 ulykker og 21.000 dødsfall i trafikken i 2002. De høye tallene skyldes usikre kjøretøy, liten respekt for trafikkreglene og utilstrekkelige hjelpemannskaper.

I februar døde rundt 300 personer da et tog lastet med drivstoff og kjemikalier tok fyr og eksploderte nordøst i landet, ifølge BBCs nettsider. Flere av de omkomne var redningsarbeidere som forsøkte å slukke brannen da toget eksploderte, melder NTB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere