RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

200 pågrepet av opprørspoliti i Ferguson

En politimann under demonstrasjonene i Ferguson mandag. I bakgrunnen blir en demonstrant pågrepet.
En politimann under demonstrasjonene i Ferguson mandag. I bakgrunnen blir en demonstrant pågrepet. Foto: Rick Wilking (Reuters)
Sist oppdatert:
Rundt 200 demonstranter ble mandag pågrepet under markeringene av at det er ett år siden en svart tenåring ble skutt og drept av politiet i Ferguson i USA.

Demonstrasjonen var preget av folk som bar flagg, spilte trommer og ropte slagord mot politiet, og gikk stort sett rolig for seg. Det var imidlertid flere konfrontasjoner mellom politiet og demonstrantene.

Ni personer ble pågrepet fordi de sto i veien for trafikken et par kilometer unna sentrum, ifølge politiet. I tillegg ble 60 personer som demonstrerte foran et rettsbygg i St. Louis pågrepet, inkludert en professor ved Princeton University.

Små, ubemannede droner sirkulerte over folkemengden i gatene.

Det er erklært unntakstilstand i St. Louis-forstaden etter at en 18-åring ble skutt av politiet og fikk kritiske skader søndag. 18-åringen skal selv ha avfyrt skudd mot politiet, og er tiltalt for blant annet bevæpnet angrep mot politiet. Ifølge politiet ble det avført rundt 40 skudd.

– Personene som avfyrte skudd var kriminelle, ikke demonstranter, sa politisjef i Ferguson, Jon Belmar.

Søndag var det ett år siden den svarte tenåringen Michael Brown ble skutt og drept av en hvit politimann i Ferguson. Hendelsen, og rettsvesenets avgjørelse om ikke å straffeforfølge politimannen, har ført til en rekke demonstrasjoner det siste året.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere