RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

200 terrormistenkte tatt

Sist oppdatert:
Mer enn 200 terrormistenkte er arrestert I Italia de siste fire årene.

Det opplyste kontoret til den italienske statsministeren Silvio Berlusconi søndag.

De fleste av de arresterte er mistenkt for å være med i terrorceller som støtter terrorgrupper som opererer i utlandet, melder nyhetsbyrået Associated Press.

Uttalelsen fra myndighetene ble gjengitt i italienske nyhetsbyråer en dag etter at Berlusconi nevnte det for topper i eget parti. Det var et tilsvar på kritikk fra opposisjonen. De har bestridt antallet arresterte og anklaget Berlusconi for å finne opp figurene for å promotere seg selv i forkant av valget.

Kritikerne har også påpekt at tallene ikke er justert i forhold til hvor mange som slipper fri og som det ikke tas ut siktelse mot.

Det er kun kort tid siden tre algeriere ble arrestert i Italia, mistenkt for å tilknytning til en gruppe som er alliert med Osama bin Laden. To av disse skal ha oppholdt seg i Norge med falske papirer.

En dommer henla terrorsiktelsen mot to av algerierne, men opprettholder siktelsen for ulovlig immigrasjon og dokumentfalsk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere