RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

203 reddet opp av sjøen

Sist oppdatert:
Et skip med 1414 passasjerer har sunket i Rødehavet. 185 døde og 203 overlevende er hentet opp av sjøen.

Sjøfartsdirektør i Egypt, Taha Marzouk, sier at skipet har sunket.

Fire redningsskip har fredag ettermiddag kommet til ulykkesstedet. En tjenestemann ved sjøkontrollen i Suez sier til AP at 185 lik er hentet opp av vannet, og at 203 overlevende er reddet. Ytterligere 150 mennesker skal være ombord i livbåtene.

Ifølge en talsmann for president Hosni Mubarak, hadde ikke skipet nok redningsbåter.

En talsmann for den egyptiske ambassaden i London, Ayman al-Kaffas, sier til BBC at dusinvis av lik er dradd opp av vannet.

Saudiarabiske og egyptiske marinefartøyer og helikoptre leter etter overlevende, men det er mørkt i området, og det fryktes at dødsraten blir høy. Overlevende som fortsatt ligger i vannet, kan få sjokk på grunn av den lave temperaturen.

LES OGSÅ:Uvær herjet Rødehavet

Ingen vestlige
De fleste passasjerene var egyptiske arbeidere som jobber i Saudi-Arabia, sier kilder til nyhetsbyrået. Andrea Odone i operasjonsavdelingen ved hovedkontoret i Kairo sier til TV 2 Nettavisen at ingen av passasjerene var vestlige.

Den norske ambassaden i Kairo undersøker om det kan ha vært nordmenn med båten.

- Vi forsøker å bringe det på det rene. Men våre kontakter mener det er lite sannsynlig at det var norske om bord, sier ambassadesekretær Tor Kinsarvik Engen til TV 2 Nettavisen.

Forsvant fra radar
Cruiseskipet forsvant fra radarskjermene kort tid etter at det hadde seilt fra havnen Duba vest i Saudi-Arabia klokken 19 lokal tid torsdag kveld, sier sjøfartstjenestemenn til AP.

Administrativ leder i selskapet, Adel Shukri, sier til BBCNews at etter det han vet, ble ikke noe SOS sendt ut fra mannskapet.

Fergen skulle ha ankommet den egyptiske havnen Safaga klokken tre om morgenen lokal tid, men kom aldri frem.

- Vi mistet all kontakt med skipet kort etter at det forlot den saudiarabiske havnen, sier en tjenestemann i Suez til AP.

- Ikke bevist
Ved hovedkontoret til selskapet som eier båten, El-Salaam Maritime Transport Co, får TV 2 Nettavisen klokken 13 beskjed om at det ikke er sikkert båten har sunket.

- Fartøyet forlot Duba i går, og har ikke blitt observert siden. Det er foreløpig ingen bevis for at den har sunket, men redningsmannskap som er ute med helikopter og båter melder at livbåter kan være observert, sier Andrea Odone til TV 2 Nettavisen.

Odone opplyser at rederiet har sendt tre skip til området der den forsvunne båten sist ble observert. Han sier også at det er godt vær i området.

- Det var 1.318 passasjerer på skipet, og et mannskap på 96, sier han.

De fleste er egyptere og saudiarabere, og noen av dem er pilegrimer.

Borte fra radar
Skipet er eid av det egyptiske selskapet El-Salaam Maritime Transport Co. Selskapet bekrefter at det er MV «Salam Boccaccio 98» som er forsvunnet. Båten tar etter ombygning 220 biler og 2.500 passasjerer.

Den svenske nettsiden «faktaomfartyg» skriver at båten ble bygd i 1970 av Italcantieri S.p.A. i Castellamare di Stabia i Italia. I 1999 ble den solgt til det egyptiske selskapet.

Ulykkesbåtens søsterskip, al-Salam 95, sank i Rødehavet i oktober i fjor. Da omkom to personer, og 40 ble skadd, melder BBC News.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere