*Nettavisen* Nyheter.

21 afghanere får asyl

Justisminister Grete Faremos statssekretær, Pål Lønseth, grep personlig inn da politiet ønsket bistand fra Forsvaret. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

21 av de 106 afghanerne som har jobbet for de norske styrkene, får asyl.

27.02.13 21:31

Justis- og beredskapsdepartementet (JD) er ferdig med behandlingen av sakene til de lokalt ansatte i Afghanistan. Det er gjort en individuell vurdering av alle søknadene. Sakene er nå oversendt Utlendingsdirektoratet (UDI) for utforming av vedtak.

- Etter grundige vurderinger har departementet kommet til at 21 av søkerne oppfyller vilkårene som flyktning. Totalt søkte 106 tidligere ansatte om opphold i Norge, sier statssekretær Pål K. Lønseth i JD i en uttalelse.

De som får innvilget tillatelse vil få komme til Norge på kvoten for overføringsflyktninger, og bli bosatt i en kommune sammen med sine nærmeste familiemedlemmer etter at ID kontroll er gjennomført. Norge besørger reisen hit.

– Det vil ta noe tid å ferdigstille og formidle vedtakene, gjennomføre identitetsavklaringer for familiemedlemmer, og å finne bosettingskommune. Jeg kan derfor ikke gi noen lovnad på når disse personene vil komme til Norge, sier Lønseth.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.