21-åringen ute i frihet

Foto: (TV 2)

21-åringen som satt fengslet på Kos, ble tirsdag ettermiddag løslatt fra fengselet på ferieøya.

12.07.05 18:10

KOS/OSLO (TV 2 Nettavisen): - Jeg er lettet over at jeg er sluppet fri. Jeg føler at resultatet av rettsmøtet i dag var et bevis på at jeg ble trodd på at dette var et uhell, sier 21-åringen til TV 2 og de andre norske mediene på Kos like over klokken 14 tirsdag.

Nå vil han hjem til Norge.

Kausjon
Rettsmøtet ble avsluttet i 12.30 tiden norsk tid. - Dommeren har bestemt at han kan løslates mot en garanti på 15.000 euro, sier ambassadør i Hellas, Knut M. Fostervoll til TV 2 Nettavisen.

Norske myndigheter jobbet med å fremskaffe pengene, det gjorde også øyas ordfører via Kos turistråd. Men etter halvannen time var det 21-åringens advokat som fremskaffet pengene fra hans famlie, med hjelp av garanti fra ambassaden, slik at 21-åringen ble sluppet løs.

21-åringen sier at er utrolig takknemlig for hjelp en han har fått fra norske myndigheter i forbindelse med det som har skjedd.

Beslutningen om kausjon ble truffet etter rettsmøtet på ferieøya tirsdag. Dommeren har også avgjort at siktelsen mot nordmannen opprettholdes.

Tyveri og skade
Nordmannen fra Sør-Trøndelag er siktet for tjuveri og for legemsbeskadigelse med døden til følge. Han ble pågrepet lørdag, fire timer etter at han kom til den greske ferieøya sammen med kamerater.

Ifølge politiet skal 21-åringen ha stjålets med seg pakker med sigaretter fra en butikk, og løpt ut i gaten. Butikkeieren skal ha fulgt etter, og det oppsto et basketak. Den greske butikkeieren segnet om på gaten mens han tok seg til brystet. Mannen var død av hjerteinnfarkt allerede da han ankom sykehuset.

Et norsk kvinnelig vitne har sagt 21-åringen tok sigarettene med seg ut fordi han trodde hun glemte dem igjen i butikken. I så fall bygger hele episoden på en misforståelse som endte tragisk.

Tar måneder
- Når han er sluppet fri, kan han bevege seg som han vil. Det innebærer at han kan reise hjem til Norge eller bli her en stund, sa 21-åringens advokat, Hanaiotos Avritis til TV 2 rett etter rettsmøtet var ferdig.

Trolig vil nordmannen slippe å besøke Kos igjen før saken kommer opp i rettsapparatet. Det kan i verste fall ta 5 måneder, sier advokaten.

Avritis fastholder fremdeles at hans klient er uskyldig i det han er siktet for.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag